Skip to content

Presa, mai vinovata pentru ca prezinta realitatea, decat cel care o creeaza?

24/06/2010

Ne aflam in singurul stat care se vrea democratic si  in care presa este considerata o amenintare pentru securitatea naţionala, odata cu coruptia, terorismul si crima organizata.  Guvernarea  a incercat de nenumarate ori sa cenzureze libertatea presei, a jurnalistilor si a televiziunilor de nisa care nu difuzeaza emisiuni favorabile regimului.

Traian Basescu a fost numit in presa internationala ” Berlusconi din Balcani, arogant, populist, demagog cu ticuri de mic dictator”. Asemanarea celor doi nu este intamplatoare, ambii avand mici asemanari si probleme cu trusturile media.

Nici o campanie de presa, articol, emisiune  nu poate darama un demnitar cinstit, care nu poate fi mituit si nu traieste in concubinaj cu bugetul statului. Nici o campanie de presa nu poate submina o institutie a statului daca aceasta functioneaza prin legile si normele de functionare.

Institutiile de presa doar oglindesc realitatea la care nu poti inchide ochii,  dar dupa parerea conducatorilor, jurnalistii care prezinta realitatea, sunt mai vinovati decat ei , ceil care creeaza realitatea zilei de astazi. Adica, toate talk-show-urile din tara, exceptand cele de pe B1 TV si OTV,  indoctrineaza populatia?  Cine sunt cei mai periculosi pentru Romania, presa, televiziunea, sau cei care conduc tara?

Peste 45% dintre romani cred ca saracia a crescut puternic in zona in care locuiesc in ultimul an, fata de 24% la dintre europeni. 65% dintre romani cred ca saracia a crescut puternic in tara, fata de 38% dintre europeni. Doar grecii (74%) sunt mai convinsi de acest lucru decat romanii. 43% dintre romani declara ca au dificultati in a-si plati facturile obisnuite, fata de 17% dintre europeni si 7% dintre danezi. 36% dintre romani considera ca este mult mai dificil decat acum 6 luni sa-si permita ingrijiri medicale pentru membrii familiei, fata de 11% media UE. Proportia romanilor care considera acest lucru a crescut cu 12% in mai 2010, fata de decembrie 2009. 73% dintre romani se asteapta ca situatia financiara a gospodariei lor  sa se inrautateasca in urmatoarele 12 luni, fata de 28% dintre europeni.

Acesta este adevarul oglindit de presa, unul total nefavorabil regimului, deci nu ar trebui sa ne miram de „problema” aparuta, care  nu incearca sa faca nimic altceva decat sa distraga atentia de la ce se intampla privind decizia Curtii Constitutionale.

Reclame
One Comment leave one →
  1. 25/06/2010 18:00

    Nu e singurul stat in care presa e „ala rau”, cel putin nu la momentul de fata. Da’ noi nu avem razboaie si alte chestii de musamalizat, asa ca din pacate la noi e mai trist ca la altii.
    Articolul asta e FOARTE reusit, imi place tare mult. E tot pentru practica?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: